T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / MERKEZ - Değirmenaltı Köyü İlkokulu

Başöğretmen Fikri BAKIR - Okul Müdürü

        1971 Mutki doğumluyum. İlkokulu Bitlis Merkez Devrim İlkoklunda, Ortaokulu Bitlis Merkez 100.Yıl Atatürk Ortaokulunda, Liseyi yapılan meslek lisesi giriş sınavını Bitlis İlinde 1.olarak Bitlis Endüstri Meslek Lisesinde Torna Tesviye Bölümünde 1987-1988 eğitim ve öğretim yılında tamamladım.

        1988 yılında yapılan üniversite giriş sınavında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümünü 2.likle kazandım. 1992 yılında bölümün ilk 10 öğrencisi içerisinde haziran döneminde mezun oldum. 

        1992 yılında girdiğim Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavında başarılı olamadım. Bitlis e gelerek bir süre serbest muhasebe bürosonda çalıştım.

        Bitlis Valiliğinin açmış olduğu Sağlık Müdürlüğü memur alımı sınavını 1.likle kazanarak 31.12.992 tarihinde Bitlis Devlet Hastanesinde memur olarak göreve başladım. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlık Projesi İl Koordinatörü olarak görev yaptım.

        1997 yılında Açıköğretim Fakültesi Mezunları hariç 4 yıllık fakülte mezunlarına verilen haktan yararlanarak kurumlar arası geçişle Bitlis Merkez Değirmenaltı Köyü İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladım.

        Sırasıyla Bitlis  Merkezde bulunan Kurtuluş İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni, 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve Okul Müdürlüğü, Polis Amca İlköğretim Okulunda Okul Müdür Vekilliği ve TOKİ Ahmet Eren İlköğretim Okulunda Okul Müdürü olarak görev yaptım. Yapılan soruşturma sonucu idarecilik görevim üzerimden alınarak  Şehit Öğretmen Ergin Komut ilköğretim Okuluna Sınıf Öğretmeni olarak görevlendirildim.

        Bitlis yöresi halkoyunları eğitmeni olarak; Kızılay Kamp lideri ve Gençlik Merkezi Lideri olarak gönüllü faaliyetler içerinde bulundum. Bitlis Kültür  Sanat Turizm ve Tanıtma Derneği üyeliği ve Hersan 75.Yıl Cuhuriyet Gençlik ve Spo Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim devam etmektedir.

        Çocuklarımın öğrenci  olarak devam ettikleri okullarda Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak verilen sorumlulukları yerine getirdim.

        Evli ve 4 çocuk babasıyım.

        2019 yılında ÖSYM tarafından yapılan yazılı ve Bitlis Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  yapılan mülakat sınavı sonucu aldığım puana göre Bitlis Merkez Değirmenaltı Köyü İlkokuluna Okul Müdürü Olarak atandım. Halen okul müdürü olarak görevime devam etmekteyim.